گاهی برخی چیزها به نظر تمیز می آیند اما آنقدرها هم تمیز نیستند! شاید روش شما در شستشو وسایل پس از مدتی قدیمی و ناکارآمد شود یا تکنیک مورداستفاده شما تنها لکه هایی که در معرض دید هستند را از بین می برد. در این مطلب می خواهیم برخی اشتباهات در شستشوی وسایل آشپزخانه و راه حل آنها را ارائه دهیم.
عدم شستشوی برخی بطری ها و لیوان های شیشه ای با دست
برخی ظروف که دست ساز هستند یا بر روی آنها نقاشی شده باید با دست شسته شوند. همچنین ظروفی که از هنر قلم زنی در آنها استفاده شده است. رسوب و کثیفی روی این ظروف را می توانید با سرکه سفید پاک کنید.
چیدن یکدست قاشق ها در ماشین ظرفشویی
چیدن مرتب ظروف در یک جهت و زاویه داخل ماشین ظرفشویی گرچه تخلیه ماشین را راحت می کند اما ظرف ها به خوبی تمیز نمی شوند. قاشق ها را یکی رو به بالا و یکی رو به پایین داخل سینی قاشق و چنگال در ماشین ظرفشویی بچینید، تا بین آنها فاصله بیفتد و به هم نچسبند. اگر همه در یک جهت و نزدیک به هم باشند احتمال دارد خوب شسته نشوند.
خشک نکردن تابه چدنی
حتما می دانید که به هیچ وجه نباید تابه چدنی را در ماشین ظرفشویی قرار دهید. اگر تکه هایی از غذای سوخته شده در دیواره های تابه باقی مانده، از جوش شیرین برای پاک کردن آن استفاده کنید. اما احتمالا نمی دانید که باید این تابه را خودتان خشک کنید تا از برجاماندن لکه های آب و زنگ زدن آن جلوگیری کنید. اما اگر فراموش کردید تابه را خشک کنید، نگران نباشید. می توانید یک اسفنج با یک صابون لطیف (یا مایع ظرفشویی) به آن بزنید.
استفاده کردن از شوینده های چندمنظوره برای شستشوی استیل
احتمالا گمان می کنید شوینده های چندمنظوره برای شستن همه وسایل از جمله شیر آب، یخچال و اجاق گاز کافی هستند اما باید بدانید که در کنار این مواد شوینده باید از مایع یا صابون ظرفشویی نیز استفاده کنید. برای شستشوی استیل ها مانند شیر آب از شوینده های مخصوص استیل استفاده کنید سپس برای از بین بردن اثر انگشت و لکه های دیگر، استیل را خشک کنید. در نهایت خواهید دید بسیار شفاف و تمیز خواهد شد.
استفاده کردن از مایع ظرفشویی برای شستشوی تخته آشپزخانه
گاهی شستن تخته آشپزی تنها با آب گرم و مایع ظرفشویی برای تمیز شدن آن کافی نیست. بعد از استفاده از تخته آشپزی و پیش از شستن آن، ابتدا آن را در مایع سفیدکننده بخیسانید تا بقایای گوشت و مرغ از روی آن پاک شود. این کار مانع از آن خواهد شد که در استفاده بعدی از تخته آلودگی های موجود در تخته به مواد غذایی منتقل شود.
عدم شستشوی کامل قهوه ساز
اغلب افراد نمی دانند چقدر این دستگاه کثیف است و هر چه بشویند پاک نمی شود. باید هر بار که از این وسیله استفاده می شود، با آب و مایع ظرفشویی شسته شود تا روغن قهوه کامل پاک شود. بایستی تمام قسمت های قهوه ساز که قابل جدا کردن است، خارج کرده و با آب و مایع ظرفشویی بشویید و دیواره های بیرونی آن را نیز دستمال کنید. فراموش نکنید که باید ماهی یک بار داخل آن را جرم گیری کنید.
تمیز نکردن دریچه سینک
برای آنکه سینک ظرفشویی بوی بد نداشته باشد مدام باید دریچه سینک را تمیز کنید. می توانید یک تکه یخ یا پوست مرکبات در دریچه سینک قرار دهید تا آلودگی پره های آن را شسته و بوی بد آن را از بین ببرد. هر کار که می کنید مواظب باشید تکه های غذا برای مدت طولانی روی دریچه باقی نماند. مرتب آن را بشویید.
شستشوی نادرست کارد و چاقوها
گرچه شاید فکر کنید شستن چاقوها در ماشین ظرفشویی راحت و خوب است (غیر از چاقوهای دسته چوبی که آب گرم آنها را خراب می کند) اما باید بدانید این کار خیلی ارزشش را ندارد زیرا موجب بریده شدن قفسه های ماشین ظرفشویی می شود و یا هنگام بیرون آوردن آنها از ماشین دست شما زخم می شود و یا ممکن است در چرخش های ماشین بر روی ظروف شیشه ای خط بیندازد. در نهایت به نظر می رسد شستن کارد و چاقوها با آب گرم و مایع ظرفشویی چندان ایده بدی نباشد.
منبع : کاویاب