یکی از غذاهای مورد علاقه ایرانیها است. کمتر کسی را میتوان یافت که به این غذای سنتی و خوشمزه علاقهای نداشته باشد. بسیاری از شهرهای ایران آش مخصوص به خود را دارند که هر کدام اسامی متفاوتی مثل آش رشته، آش جو پرک، آش بلغور، آش دوغ، آش سماق و… دارد. یکی از آشهای بسیار معروف و خوشمزه که مخصوص شهرهایی همچون ملایر ، همدان ، بروجرد ، نهاوند و همچنین استان زنجان است به آش ترش مشهور است که مزه ملس و خوشایندی هم دارد. آش ترش طعم بسیار خوبی داشته و در گذشته مرسوم بوده که در این آش از ۴۰۰ نوع گیاه استفاده میکردهاند و به نوعی این آش خاصیت درمانی نیز داشته است.
خوردن آش در روز سیزدهم فروردین ماه یا همان سیزده بدر از گذشته تا به حال مرسوم بوده است. برای اینکه امسال هم بتوانید یک آش بینظیر با طعمی فوقالعاده و جدید داشته باشید پیشنهاد میکنیم طرز تهیه آن را که بسیار آسان هم هست یاد گرفته و خانواده و دوستانتان را در این روز به یاد ماندنی به این آش خوش طعم مهمان کنید. توجه داشته باشید که این آش علاوه بر خوشمزه بودن از نظر سلامتی هم بسیار مورد توجه است چراکه در آن از رب انار استفاده میشود و پزشکان معتقدند که انار میتواند مقدار اسید چرب موجود در خون را کاهش دهد و از این طریق احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت نوع دوم کاهش مییابد.
سبزی ها را شسته و خرد میکنیم. حبوبات را جداگانه میپزیم. برنج را از قبل خیس میکنیم و در قابلمه با آب می جوشانیم. وقتی برنج جوش خورد حبوبات را اضافه میکنیم.و بعد سبزی را اضافه میکنیم. رب انار را با شکر و کمی آب حل مکنیمو به آش اضافه میکنیم. کمی از پیاز داغ و سیر داغ را داخل آش میریزیم و بقیه برای تزیین استفاده می شود.
منبع :کاویاب