شما مشتاقانه می خواهید غذایی با تخم مرغ بپزید. ابتدا تمام مواد مورد نیاز را آماده می کنید اما در شروع آشپزی نگرانی تان درباره تازه بودن تخم مرغ است, فهمیدن این که تخم مرغ ها تازه و سالم هستند خیلی سخت است. بعضی از آن ها مانند مواد غذایی با تاریخ انقضا فروخته می شوند اما اغلب این تاریخ ها دقیق نیستند. حتی اگر آشپز حرفه ای باشید زمانی که آن ها خراب می شوند نمی توانید تشخیص بدهید. چون در موقع خراب شدن تغییر رنگ نمی دهند و یا بوی بد ندارند آن ها به نظر سالم و تازه می آیند اما وقتی شما تخم مرغ خراب را بشکنید متوجه بوی بد آن می شوید سپس یک ظرف بدبو ازتخم مرغ دارید که باید تمیزش کنید. اگر متوجه خراب بودن آن نمی شوید نگران نباشید تشخیص دادن تخم مرغ سالم خیلی سخت است اما اینجا یک راه ساده برای تشخیص آن آورده ایم.
از کجا بفهمیم تخم مرغی سالم است؟
اگر شما می خواهید تخم مرغ تازه را از خراب تشخیص دهید باید راه معلق ماندن روی آب را امتحان کنید. وسایل مورد نیاز این روش:
- مرحله اول: یک ظرف را از آب سرد پر کنید و مطمئن باشید به اندازه کافی آب برای بالا آمدن و شناور ماندن آن ها وجود دارد.
- مرحله دوم: آن را به آرامی برای اولین بار روی سطح آب قرار می دهیم اگر تخم مرغ به درون آب فرو رفت یعنی سالم است می توان آن را مصرف کرد اما اگر روی آب شناور ماند باید آن را دور بیاندازید
- مرحله سوم: اطمینان داشته باشید وقتی همه آن ها را تست می کنید بعضی از آن ها خراب و بعضی از آن ها سالم هستند.
علم پشت این آزمون چیست؟
این تست یک روش موثر برای تشخیص این که هیچ هوایی در داخل پوسته قرار ندارد است. با این حال درتخم مرغ های کهنه هوا در پوسته آن وجود دارد که با گذشت زمان باعث تبخیر مایع تخم مرغ می شود و باعث می شود زمانی که آن ها در آب قرار می گیرند شناور شوند. اگر شما تست را انجام دادید وتخم مرغ ته نشین شد اما بوی بد می داد باید از خوردن آن اجتناب کنید ممکن است آن سالم باشد اما به اینکه شما را بیمار کند نمی ارزد.
تخم مرغ ها تا چه مدت زمانی سالم میمانند؟
سازمان FDA می گوید: تخم مرغ ها حدود ۴ تا ۵ هفته پس از بسته بندی شدن خراب می شوند اما این به طور قطعیت نیست و به جایی که نگهداری می شود و درجه حرارت بستگی دارد. استفاده بر اساس تاریخ انقضا یک شاخص مفید است اما می تواند نادرست باشد بنابراین شما می توانید با تست شناور بودن از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. اگر شماتخم مرغ هارا درون یخچال در درجه حرارت پایین نگهداری کنید مدت طولانی نسبت به اینکه در کابینت نگهداری شود سالم میماند.
فریز کردن تخم مرغ خوب است؟
شما می توانید با انجماد کردن برای مدت زمان طولانی تری آن ها را نگهداری کنید. اما این روش کمی پیچیده است چون نمیتوانید تخم مرغ را با پوسته آن منجمد کنید شما می توانید آن ها را در ظرفی بشکنید و یا تخم مرغ را هم بزنید و بعد فریز کنید یا می توانید آن را بجوشانید و سپس فریز کنید اما ممکن است سفیده آن سفت شود و جویدنش مشکل شود.
منبع : کاویاب