کمه جوش یه نوع غذایی محلی سبزواری می باشد.طرز تهیه این غذایی خوشمزه را برایتان توضیح می دهیم.

مواد لازم برای کمه جوش:

  • ماست چکیده و یا کمه (نوعی فرآورده لبنی که مانند ماست چکیده، چرب و سفت است): یک کیلو
  • گوجه فرنگی (رنده یا خرد شده): ۲ کیلو
  • تره (خرد شده): ۴ یا ۵ قاشق سوپ خوری
  • نعناع (خرد شده): ۲ قاشق سوپ خوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • پودر گردو: ۵ یا ۶ قاشق سوپ خوری
  • کشک: ۳ قاشق سوپ خوری
  • تخم مرغ: یک یا ۲ عدد
  • کره: ۵۰ گرم
  • نعناع خشک: یک قاشق سوپ خوری
  • زردچوبه: یک قاشق چای خوری
  • فلفل قرمز: به مقدار لازم
  • نمک: به مقدار لازم

کمه جوش

  • طرز تهیه کمه جوش:

ابتدا پیازها را ریز خرد کرده و در کره و روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس تره خرد شده و نعناع خرد شده را اضافه کرده و بگذارید تا آبش کشیده شود. سپس زردچوبه، نعناع خشک و گردو را ریخته و تفت دهید. در این زمان ماست چکیده و یا کمه را با کمی آب شل کنید و با کشک، گوجه فرنگی و تخم مرغ در مخلوط کن، مخلوط کنید و به مواد اضافه کرده و در حال هم زدن بگذارید تا بجوشد و به غلظت دلخواه برسد. در آخر نمک و فلفل قرمز را اضافه کرده و با نعناع خشک و کمی از آب خوراک بادمجان که معمولا با این غذا سرو می شود تزیین کنید و همراه نیرو و خوراک بادنجان و سبزی خوردن و نان خشک سرو کنید.

  • نکته:

می توانید نصف کل مواد را استفاده کنید و غذای کمتری تهیه کنید.

کمه جوش جزو آبگوشت و اشکنه میباشد

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه

و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱۵ دقیقه میباشد .

کمه جوش را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .

 

منبع : کاویاب